Ridgid R0230 | draadloze compressor


Ridgid komt met een draadloze compressor, de Ridgid R0230.

Ridgid blijft de grenzen verleggen van wat je moet verwachten van snoerloze gereedschappen met de nieuwe Ridgid borstelloze 18V Compressor.

Het is verrassend dat Ridgid komt met een volledig draadloos compressor systeem en niet standaard zoals als een aantal andere van hen gereedschappen “gewoon” op 220. Echter dit kan de belangrijkste “klap” op de bekende spijker zijn voor Ridgid op de Toolmarkt. Interessant is het in ieder geval. Ridgid neemt hier een serieuze stap.

We verwachten dat dit een vrij gemakkelijke upgrade voor de volgende generatie “cordless” compressor zal zijn. De R0230 draait op één of twee baterijen, zeker handig wanneer u de baan op gaat. Handig, mobiel en snel.
Uiteraard is de Ridgid R0230 bedoeld voor een één persoons gebruik, gezien het feit dat hij ongeveer 1200 schoten op twee 5.0 Amp uur batterijen levert (er is een 9,0 Amp op komst!). Met twee personen aan de slag gaan, zou hiermee waarschijnlijk te zwaar zijn voor de R0230.
Met twee batterijen aanwezig op de R0230, roept eigenlijk de vraag op of deze compressor met bijvoorbeeld een pneumatische tacker een betere optie is dan een gewone. Echter, het stelt u wel in staat om door te gaan met de lichtgewicht afwerking tackers. Laten we zeggen “u snijdt het snoer door”.  Uiteraard zit die lange luchtslang nog altijd in de weg, wachten totdat deze ook draadloos wordt 🙂  Maar met ruim 1200 schoten heeft u waarschijnlijk meer dan genoeg om de gehele dag door te werken. Met een 1 liter capaciteit, zijn wij er van overtuigd dat deze Ridgid R0230 een meerwaarde kan zijn in bepaalde werkzaamheden.

Momenteel is hij nog niet direct leverbaar, maar op het moment dat wij hem in huis hebben zullen we hem zeker verder testen om te kijken of hij aan onze hoge verwachtingen zal voldoen. Vooralsnog zal hij alleen op de Amerikaanse markt te koop zijn, maar deze zal zeker naar Europa overvliegen.
Voorlopige richtprijs (prognose) €190,-

Geïnteresseerd, laat het ons weten. We houden u op de hoogte!

ridgid1-370x260ridgid2-300x300