FACOM onthult volgende generatie ratelsleutels met ronde kop


FACOM onthult volgende generatie ratelsleutels met ronde kop

 Sterker, lichter, kleiner, stofbestendig en personaliseerbaar. FACOM verandert de wereld van de ratelsleutels opnieuw!       

 Nieuwe generatie van de legendarische ratelsleutel met ronde kop van FACOM

 • Keuze uit twee modellen – ˜Original™ (S.151B) en Performance™ (S.161B)
 • Aanzienlijk sterker gemaakt om op een krachtige manier te kunnen vast- of losdraaien
 • Het Performancemodel heeft een nieuwe pal, die ontworpen is met een aangepaste, gepatenteerde vorm en meer dan 2x langer meegaat
 • Stofbestendig volgens de IP51-norm voor extreme duurzaamheid en een langere levensduur
 • Compact en lichter zodat de ratelsleutels makkelijker te dragen en comfortabel in gebruik zijn
 • Personaliseerkit met gekleurde stickers om individueel aan te passen


In 1964 veranderde FACOM de wereld van de ratelsleutels met een uitzonderlijk sterke en goed ontworpen ratelsleutel met ronde kop, die tot op vandaag door professionals wordt gezien als een baanbrekend en ongeëvenaard stuk gereedschap.

Tweeënvijftig jaar later, in 2016, heeft FACOM zijn leiderschapspositie in de ontwikkeling van ratelsleutels opnieuw veiliggesteld met de S.151B Original en de S.161B ˜Performance™, twee uitstekende ratelsleutels met ronde kop die nauwgezet en met precisie ontworpen zijn om nog betere prestaties, kracht en veerkracht te bieden dan hun bekende voorgangers.

 

Dit veelzijdige gereedschap biedt een hele reeks verbeteringen voor industriële professionals, onderhoudswerkers, automonteurs en heel wat andere specialisten en experts. De kop is 10% dunner gemaakt en biedt een betere toegankelijkheid in smalle, kleine of moeilijk bereikbare ruimtes. Dat is vooral handig in moderne voertuigmotoren, waar de onderdelen tot minimumafmetingen gereduceerd zijn.

De ergonomisch ontworpen FACOM S.151B en S.161B wegen slechts 400g en zijn daarmee 17% en 15% lichter in vergelijking met de lichtste ratelsleutels die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Daardoor zijn ze goed gebalanceerd en comfortabel in gebruik voor repetitieve toepassingen.

Uit feedback van professionele gebruikers blijkt dat 90% van de gebruikers kracht de belangrijkste prioriteit vindt voor een ratelsleutel. De uitzonderlijke ratelsleutel S.161B ˜Performane™ levert 200% meer kracht dan producten van de concurrentie, is zeer duurzaam en gaat meer dan 2x langer mee dankzij de superieure constructie en een nieuwe pal met een gepatenteerde vorm FACOM op basis van MIM-technologie.

De S.161B is niet alleen stofbestendig volgens de veeleisende IP51-norm, hij is ook extreem robuust en gaat langer mee in vergelijking met modellen van de concurrentie in dezelfde categorie. Het is zelfs de eerste ratelsleutel van FACOM ooit die de IP-certificering behaalt.

Voor extra veiligheid op externe locaties of in teams waar gereedschap misplaatst kan worden, heeft FACOM een kit op maat ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met de nieuwe

S.161B. Met plastic labels in verschillende kleuren kan elk item gemakkelijk aan een bedrijf, een afzonderlijke naam of een referentienummer worden gelinkt.

Ratelsleutels met ronde kop van FACOM vallen onder een levenslange garantie.

Julien Chevalier, productmanager van FACOM voor de groep Stanley Black & Decker: Als pioniers in de ontwikkeling en vooruitgang van ratelsleutels, heeft FACOM in 1964 de norm gesteld met zijn ratelsleutel met ronde kop ,een benchmark dat tot op vandaag standhoudt. Vandaag, in 2017, introduceren we met de lancering van de S.151B en S.161B een volledig nieuw niveau van kwaliteit, kracht en veelzijdigheid in een gevestigde categorie. Dankzij de combinatie van een lichtere, strakkere en compactere vorm, de ongeëvenaarde kracht en duurzaamheid en de IP51-certificering van het ˜Performance™-model, worden deze uitstekende ratelsleutels zonder twijfel een onmisbaar en vast onderdeel in de gereedschapskoffer van elke professionele gebruiker.

 

Doppensets en opslag

De S.151B en S161B van FACOM worden afzonderlijk verkocht of met een assortiment van praktische doppen die volgens de behoeften van de gebruiker kunnen worden afgesteld. Verschillende sets worden geleverd in de sterke, stapelbare ModularBOX-opslagkoffer van FACOM, bestaande uit een ModularBOX en een bakje, die ook compatibel zijn met de gereedschapskast op wielen van FACOM voor de ultieme flexibiliteit. De opslagproducten van ModularBOX hebben automatische, zelfsluitende vergrendelingen, plus een bovenkant die 180 graden geopend kan worden voor extra praktisch gebruiksgemak en handige toegang tot het vereiste gereedschap. Daarnaast is er een ratelsleutelonderhoudsset, bestaande uit een reservedop, schroef, veer, pal, rotor en vet.

Specificaties ratelsleutel FACOM S.151B Original™:

 • Gerenommeerd mechanisme met 72 tanden van FACOM
 • 10% compactere kop dan vorig model
 • Licht, slechts 410g – 15% lichter dan de eerstvolgende concurrent
 • Omkeerbare dop in chroom
 • Matte afwerking en handgreep met uitstekende grip
 • Ophangopening voor praktische opslag, altijd handig in de buurt

Specificaties ratelsleutel FACOM S.161B ˜Performance™:

 • Het mechanisme met 72 tanden van FACOM en de speciale gepatenteerde pal ontworpen door FACOM met MIM-technologie, levert meer dan 2x langere levensduur
 • 10% compactere kop dan vorig model
 • Licht, slechts 410g – 15% lichter dan de eerstvolgende concurrent
 • Voldoet aan de IP51-norm voor bescherming tegen industrieel stof, dus met extreme duurzaamheid (eerste ratelsleutel FACOM met IP-certificering)
 • Handgreep uit bi-materiaal voor een comfortabele grip die niet slipt
 • Matte omkeerbare dop
 • Volledig gepolijste afwerking op de hoofdarm
 • Ophangopening; compatibel met FACOM SLS voor extra gemak, altijd in de buurt
 • Personaliseerbaar met labels in verschillende kleuren om de gebruiker of het bedrijf te identificeren

 

Ratel4

 

Meer informatie over beschikbaarheid en bestellen:

Neem contact met ons op, we informeren u naar de mogelijkheden