DDW 2016 / Dutch Design Week

Vanaf 22 oktober a.s. is het weer zover; Dutch Design Week. Een absolute aanrader om naar toe te gaan.

9 dagen lang presenteert DDW op 100 locaties processen, experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen van 2500 designers. Kom je verwonderen, verbazen of vergapen. Stel jezelf nieuwe vragen, doe inspiratie op voor eigen antwoorden, en laat je overtuigen door de kracht van design. U zult aldaar een tal van onze klanten gaan ontmoeten.

Save the date! DDW 2016: 22 t/m 30 oktober.

Dutch Design Week
(voorheen Week van het Ontwerp) is een grootschalig en internationaal jaarlijks negendaags evenement in Eindhoven waarbij design in allerlei facetten centraal staat. Het evenement past in het streven van Eindhoven zich te profileren als design- en technologieregio en het designklimaat verder uit te bouwen en te versterken. Waar Dutch Design Week in 2002 nog begon met 20 deelnemers, waren dit in 2012 meer dan 300 evenementen verdeeld over 83 locaties, waaraan ruim 1.500 ontwerpers deelnamen. Het evenement trok in dat jaar zo’n 200.000 bezoekers.

Het evenement vindt jaarlijks plaats in oktober. Op tientallen plaatsen in de stad worden exposities, lezingen en tentoonstellingen gehouden. Programmalocaties zijn de Witte Dame, een aantal gebouwen op Strijp-S (waaronder het Klokgebouw en Microlab), de TU/e, het Designhuis, TAC (Temporary Art Centre) en tal van kleinere locaties in de binnenstad. Het evenement is voor het overgrote deel gratis te bezoeken. Kenmerkend zijn de Design Rides, waarmee gratis van en naar Dutch Design Week locaties kan worden gereden.

Meer info op de website van DDW